Avatar

Eigen recept van... Reinier Veenhoff

Marsepein kleuren

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Frans

Laatst aangepast: 29 mrt. 2005, 13:35 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st kleurstof

Bereiden

Hoe kleur je marsepein?

Je kunt marsepein door-en-door kleuren, of ervoor kiezen alleen het oppervlak te kleuren. Dat laatste gebeurt meestal met winkelmarsepein. Voordat je het marsepeindeeg gaat kleuren moet je eerst weten wat je ermee gaat doen. Heb je één kleur nodig, bijvoorbeeld om een oranje wortel of een rose varken te maken, dan kleur je al je deeg met die ene kleur. heb je meer kleuren nodig, dan zul je het deeg in porties moeten verdelen en ze allemaal apart kleuren. kleine details kun je het beste achteraf met een penseel aanbrengen.

Om marsepein helemaal te kleuren kneed je op het laatst kleurstof door het deeg. Vloeibare levensmiddelenkleurstof kun je bijvoorbeeld bij toko's kopen. Begin met enkele druppeltjes om het effect te beoordelen. Doe er meer bij als je meer kleur wilt. Als je felle kleuren wilt gebruiken moet je kleurpasta nemen (die is niet overal te koop, maar goedgesorteerde kookwinkels zouden ze kunnen hebben). Die kneed je net als vloeibare kleurstof door het deeg. De kleur wordt intensiever als het deeg een tijdje staat.

Voor het aanbrengen van details of als je alleen de buitenkant van de marsepein wilt kleuren ga je verven. Neem een theelepeltje kirsch, doe daar wat druppeltjes kleurstof in, en breng deze voedselverf met een penseel aan. Misschien kun je ook een airbrush gebruiken, daar heb ik geen ervaring mee.

Voor een zwarte kleur moet je kleurpasta gebruiken, die is er niet als vloeibare kleurstof. Wil je bruin, neem dan cacaopoeder of oploskoffie en kneed dit door het deeg (het krijgt dan wel een smaakje

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.