Kaaskoek

Hartige taarten, Lunch, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 25 apr. 2005, 21:47 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 50 ml water
  • 50 g kaas (niet te scherp, geraspt)
  • 2 eieren
  • 1 kopje melk
  • 1 teentje knoflook

Materialen

  • vlaaipan of lage springvorm

Bereiden

Doe de bloem met de boter en het zout in een kom. Kruimel tot een korrelige massa en doe het water erbij. Werk alles tot een deeg door elkaar. Laat het deeg twee uur onder een vochtige doek op een koele plaats rusten.

Rol het deeg niet te dik uit en bedek er de bodem en de randen van de vlaaipan mee. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en strooi de geraspte kaas erover. Hak het teentje knoflook goed fijn. Klop de eieren goed los met de melk en de knoflook. Giet dit mengsel over de kaas. In een niet te hete oven in 20 minuten goudgeel bakken. Direct serveren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.