Avatar

Eigen recept van... Willem van Laar

Soljanka van snijbonen, een winterse maaltijdsoep

Soepen, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 10 okt. 2017, 08:30 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100g Salami
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400g snijbonen
  • 1 potje zoetzure augurken
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • peper [zwart en Cayenne]
  • 2 EL paprikapoeder
  • 125 ml zure room

Bereiden

een Russische maaltijdsoep

Fruit een in deel van de in plakjes/blokjes gesneden worst;

grof gesneden ui erbij, geperste knoflook.

2 EL tomatenpuree [of een ruime hoeveelheid tomatensap]

Hierbij 400g gesneden bonen [snijbonen of liever nog “pronkbonen”]

Een kopje augurkennat, aanvullen met water tot de groente onderstaat.

een verkruimelde bouillontablet [rundvlees]

4 augurken in plakjes

peper, ruim paprikapoeder

Doorkoken [zo'n 20 minuten, tot de bonen gaar zijn]

Op het bord afmaken met 1 EL zure room [of magere kwark]

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.