Avatar

Eigen recept van... Danielle Evers

Hollandse appeltaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 15:35 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • zout
  • 200 gram koude boter
  • 1 eidooier
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 kg stevige appels
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 100 gram rozijnen

Materialen

  • Beslagkom, springvorm

Bereiden

* Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, en een snuf zout door elkaar. Snij de boter in stukken, schep ze door het bloemmengsel en snijd ze met 2 messen in kleine stukjes. Voeg de eidooier toe en kneed alles met koele hand tot een samenhangende deegbal.

* Vet een springvorm met doorsnee 24 cm. in en druk twee-derde van het deeg uit op de bodem en tegen de wand. Zet de vorm en de rest van het deeg tot gebruik in de koelkast.

*Verwarm de oven voor op 175 graden C. Breng in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap aan de kook en laat 5 minuten zacht pruttelen en het vocht verdampen.

* Schil de appels en snij ze in stukjes. Meng de rozijnen, custard, kaneel en suiker door de appel. Verdeel dit over de taartbodem.

* Rol de rest van het deeg uit op een werkblad dat met bloem bestoven is. Snij het in repen van 1 cm. breed. Leg de repen in een ruitpatroon over de vulling en druk ze aan de rand van de vorm vast.

* Schuif de taart 1 richel onder het midden van de oven en bak hem in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Haal de taart uit de oven en bestrijk hem direct met de abrikozenjam, zodat de taart mooi gaat glanzen. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen.

* Verwijder de vorm en zet de appeltaart op een schaal. Serveer eventueel met slagroom of vanillesaus.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.