Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Hollandse rijsttafel met kapucijners

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:34 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • kapucijners

Bereiden

Uiensaus

Snipper 2 uien zeer fijn. Fruit de snippers in twee eetlepes boter of margarine zachtjes glazig. Strooi er 3 theelepels paprikapoeder en een theelepel bloem over. Laat de uit zachtjes verder fruiten. Giet er dan al roerend 2,5 dl. bouillon (van een tablet) bij en laat het geheel roerend tot een saus binden. Voeg eventueel wat zout en enkele druppels tabasco toe.

Uitgebakken spekblokjes

Neem en dikke plak mager spek (eventueel katenspek). Snijd deze in kleine blokjes en bak ze in een ingevette koekenpan op een klein vuur knapperig.

Kerrie-vlees (tahoe)

Snijd het bod van twee dunne schouderkarbonades weg en snijd het vlees in blokjes. Fruit deze in wat boter of margarine glazig. Voeg het vlees en een forse theelepel kerriepoeder toe. Bak het vlees zo boven een laag vuur gaar in circa 10 minuten.

Pikant gehakt

Maak 100 gram gehakt aan met geraspte ui, een mespunt kerrie en een eetlepel ketjap. Kneed er eventueel 2 eetlepels paneermeel door en vorm er dan gehaktballetjes van. Bak deze in hete boter snel bruin en gaar.

Bloemkoolroosjes

Verdeel ¼ bloemkool in kleine roosjes. Vermeng een bekertje zure room met wat mosterd. (Eventueel kun je 4 eetlepels mayonaise vermengen met mosterd naar smaak) Schep dit sausje door de bloemkoolroosjes.

Komkommer

Schaaf een komkommer op een dunnen schaaf. Maak een sausje van drie eetlepels olie met een eetlepel azijn, wat peper en zout. Sprenkel dit over de komkommer en strooi er royaal gehakte peterselie over.

Appelpuree

Schil 4 appelen, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in plakjes en strooi er bruine suiker over. Laat de appels boven een laag vuur in een pan met daarin een klein bodempje water zachtjes smelten tot een dikke puree.

Krokante uien

Snijd 2 uien in dunne plakken en druk deze in ringen. Bestrooi de ringen met paprikapoeder en wat zout en wentel ze dan royaal door bloem. Bak ze in hete olie krokant.

Rode-bieten Salade

Snijd 2 gekookte en gepelde rode bietjes in kleine blokjes. Meng door de blokjes een olie-azijn sausje. Strooi over de bietensalade een hardgekookt ei.

Gestoofde tomaat

Snijd 4 tomaten in dikke plakken en snipper een half uitje. Laat de ui en de plakken tomaat in een klontje boter of margarine zachtjes gaar stoven. Strooi er wat paprikapoeder en veel gehakte peterselie over.

Ei in ketjapsaus

Kook 4 eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes. Snipper of rasp twee kleine uien of sjalotjes zeer fijn samen met een teentje knoflook. Roer er een theelepel bruine suiker, een mespuntje sambal, een scheutje olie en 5 eetlepels ketjap door. Maak de saus op smaak met wat citroensap. Geef de saus bij de eieren.

Knoflookbrood

Snijd 2 sneetjes bruinbrood in kleine dobbelsteentjes. Snipper een teentje knoflook en fruit dat zachtjes in 2 eetlepels olie. Bak dan in het hete vet de broodblokjes snel bruin en krokant.

Gemarineerde ui

Snijd 2 uien in plakken en druk deze in ringen. Laat hier een paar minuten de kook over gaan. Laat de uienringen uitlekken en marineer ze in een bodempje azijn met wat suiker en vers gemalen peper. Strooi er gehakte peterselie over.

Wortelsalade

Rasp worteltjes op een fijne rasp. Meng dor de worteltjes wat citroensap en suiker (of honing).

Paprikasaus met ananas

Snipper een kleine ui, een teentje knoflook en een stukje rode paprika en fruit dit mengsel in 2 eetlepels boter of margarine. Fruit een eetlepel tomatenpuree en 2 eetlepels bloem mee en giet er dan onder goed roeren zovel bouillon bij dat en saus ontstaat. meng hier stukjes ananas doorheen.

Zure uitjes en augurken

Snijd de augurken schuinsweg in plakjes en leg ze met zilveruitjes of met in plakjes gesneden Amsterdamse uien op een schaaltje.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.