Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Knoflookolie met kruiden

Anders, Buffet, 12 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Anders

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:35 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • knoflook
  • rozemarijn
  • salie
  • olijfolie

Bereiden

2,5 dl. olijfolie naar keuze

8 blaadjes verse salie

2 takjes van ca. 3 cm. verse rozemarijn

1 bol knoflook

Alle knoflookteentjes in dunne plakjes snijden. Salie in grove stukken snijden. Olie in pannetje zachtjes verwarmen. Knoflook, salie en rozemarijn erbij voegen. Op sudderplaatje op laagste stand ca. 30 minuten laten trekken. Oliemengsel zeven en in schoon potje of flesje gieten. Donker in het keukenkastje bewaren. De olie smaakt lekker geconcentreerd en heeft een zachte knoflooksmaak. Heerlijk als basis voor dressings, dipolie voor knappend vers brood, scheutje door aardappelpuree, door geroosterde groenten als basis voor roerbakgerechten, etc

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.