Avatar

Eigen recept van... Elly Verbaan

Bonencurry

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 25 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 21 mrt. 2005, 04:20 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram spercibonen
  • 100 gram tauge
  • 1 1/2 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 3 lente uitjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 1/2 dl groentebouillon
  • 2 dl koksroom
  • 1 dl volle yoghurt
  • zout/peper
  • 2 eetlepels koriander

Bereiden

* spercibonen halveren

* gemberwortel raspen

* rode peper ontdoen van zaadjes en in ringetjes snijden

* lente uitjes in schuine reepjes snijden

* Spercibonen in 10 minuten beetgaar koken in kokend water met zout.

* Doe de tauge in een vergiet en overgiet het met kokend water en laat het uitlekken.

* Bak de gemberwortel, rode peper en lente ui vier minuten in de boter.

* Roer de kerriepoeder en bloem erdoor en vak dit 2-3 minuten mee.

* Schenk al roerend de bouillon erbij.

* Schep eerst de koksroom en de yoghurt en dan de spercibonen en tauge erdoor.

* Laat de groente door en door warm worden.

* Maak de currie op smaak met zout peper en garneer met koriander.

Lekker met (een timbaaltje) rijst

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.