Amuse Jacobschelp

Anders, Voorgerecht, 8 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Frans

Laatst aangepast: 06 mei. 2008, 20:55 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 16 Jakobschelpen
  • 1/2 Vanillestokje
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelpel tijm
  • 1 mespunt cayenne
  • tabasco
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 lente uitje

Materialen

  • Bakpapier

Bereiden

Laat de Jakobschelpen ontdooien en dep ze droog met keukenpapier. Vanillestokje in lengte doorsnijden en zaadjes eruit krabben, vermengen met honing, tijm, cayenne en tabasco. Plakje ontbijtspek insmeren met honingmengsel en in lengterichting doormidden snijden. Wikkel reepje spek rond de Jacobschelp en leg ze op bakpaier. Snijd het lente uitje in reepjes en leg in koud water om op te krullen.

Verwarm oven op 200 gr. Zet Jakobschelpen in de oven en bak ze in 6 à 10 minuten net gaar. Uit laten lekken, garneren met reepje lente ui en warm serveren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.