Stoofpot van rundvlees met wortel

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 130 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 25 apr. 2005, 21:47 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram runderstoofvlees
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • olie
  • bloem
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl vleesfond (uit pot)
  • tijm, laurier & peterselie of bouquet garni
  • 1 kruidnagel
  • zout en peper

Materialen

  • braadpan, aluminiumfolie

Bereiden

Snijd het vlees in stukken. Schrap de wortel en snijd hem in plakken. Schil de knoflook en plet de teentjes. Verhit de boter en olie in een braadpan, fruit de ui en schep die uit de pan. Bestrooi het vlees met bloem en braad het rondom aan, bak de knoflook mee. Besrooi met zout en (versgemalen) peper en voeg dan de wijn en de vleesfond toe. Doe de ui, het bouquet garni (minus wat peterselie) en de kruidnagel erbij en stoof anderhalf uur. Voeg de wortel toe en laat nog een half uur stoven. Schep het vlees en de wortel uit de pan en houdt warm onder aluminiumfolie. Zeef de saus en laat het op een hoog vuur inkoken. Voeg de achtergehouden peterselie toe en indien nodig wat zout en peper. Giet de saus over het vlees met de wortelen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.