Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Gecaramelliseerde sjalottentaart

Hartige Taarten, Bijgerecht, 6 personen, Bereidingstijd 45 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:35 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • suiker
  • sjalotjes

Bereiden

300 g suiker

1,5 dl water

50 g boter of margarine

16 sjalotten

5 plakjes deeg voor hartige taart

2 kuipjes Chèvre Doux

versgemalen peper

Bereidingswijze

Smelt, in een pan met dikke bodem, de suiker.

Als deze bruin kleurt, in één keer het water en de boter toevoegen. Blijf roeren tot de suikerkristallen zijn opgelost.

Laat de schoongemaakte sjalotten in de caramel in ongeveer 10 minuten bruin kleuren.

Verwarm intussen de oven voor op 200°C.

Bekleed een taartvorm met het deeg voor hartige taart. Bak deze 8 minuten voor in het midden van de voorverwarmde oven.

Besmeer dan de taartbodem met de Chèvre Doux, schep hier de gecarameliseerde sjalotten op.

Bak de hartige taart in nog 10 minuten verder gaar.

Bestrooi tenslotte de gecarameliseerde sjalottentaart met versgemalen peper.

.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.