Avatar

Eigen recept van... Lya Soomers

Varkenshaas met boerenjongens

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 07 mei. 2005, 18:10 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks varkenshaas (+/- 500gram)
  • 1 el mosterd
  • 2 tl tijm
  • 50 gram boter
  • geroosterde aardappels
  • 1/2 pot vleesfond (+/- 190 ml)
  • 4 el boerenjongens
  • 2 cocktsailprikkers
  • alu folie

Bereiden

vlees droogdeppen met keukenpapier, met mosterd bestrijken en bestrooien met tijm, zout en peper. Indien nodig, dunne deel van haasjes dubbelvouwen en met cocktailprikker vastzetten, zodat vlees overal even gaar wordt. In braadpan boter verhitten. Vlees rondom bruin laten worden. Vuur lager zetten en haasjes in 15 min. gaar braden, af en toe keren.

Vlees uit pan nemen (bakvet in de pan laten!) in alufolie verpakken en nog 5 min. laten rusten.

Aardappels met kruiden naar eigen smaak roosteren in oven.

Fond en boerenjongens door bakvet van vlees roeren. Aanbaksels goed losroeren en jus iets laten inkoken. Met zout en peper op smaak brengen. Varkenshaasjes in plakken snijden en over 4 warme borden verdelen. Jus erover scheppen. Lekker met sla.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.