Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Cotoletta alla Milanese, van Sophia

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 08 mrt. 2019, 17:33 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 dunne magere bij voorkeur kalfskoteletten
  • zout en peper
  • broodkruim, kan ook van geroosterd brood,
  • maar wel goed fijngemalen
  • met water los geklopte eieren
  • boter of olijfolie
  • 4 schijfjes citroen
  • 4 opgerolde halve ansjovissen

Bereiden

De lapjes zo dun mogelijk maken, dus eventueel plat slaan met een houten vleeshamer. Haal de lapjes dan door de los geklopte eieren waaraan wat zout en versgemalen peper toe is gevoegd en wentel ze dan door het broodkruim. Strooi ook broodkruim op de bovenkant. Haal de lapjes een paar keer door het broodkruim en druk het broodkruim goed aan, zodat elk kalfslapje volledig bedekt is met een stevige laag.

-

Bak ze bruin in de boter in 8 à 10 minuten, liefst in een koekenpan met een anti-aanbaklaag. Draai ze slechts één keer om. Dep ze droog met een stuk keukenpapier.

-

Iedere schnitzel garneren met een schijfje citroen, een opgerolde halve ansjovis (even onder de kraan afgespoeld) en een paar kappertjes.

-

Eventueel kun je wat Parmezaanse kaas bij het geklopte ei doen.

Bronvermelding

Sophia

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.