Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Italiaans, in Parmaham gegrilde vijgen met fontina(kaas), van Sophia

Anders, Hapje, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 15 dec. 2018, 13:15 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 verse vijgen
  • 50 g Fontina (smeltkaas)
  • 4 plakjes parma- of serranoham
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 eetl balsamicoazijn

Bereiden

Vijgen wassen en kruislings diep insnijden. Fontinakaas in 4 stukken snijden en in de vijgen stoppen. Vijgen in de ham wikkelen. Pakketjes licht bestrijken met olie

-

Grill voorverwarmen. Vijgenpakketjes op de bakplaat zetten en ongeveer 10 minuten onder de grill zetten tot de ham knapperig is en de kaas begint te smelten. In de kom olie los kloppen met wat azijn, peper en zout. De vijgen op een bord zetten en de dressing er omheen druppelen.

-

Fontina is een beroemde kaas uit het Aosta dal, Noordwest Italiƫ. In de 13de eeuw bestond de kaas al, maar toen onder de naam: Vacherinus. De naam zegt het al, het is kaas van koemelk

Bronvermelding

Sophia

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.