Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Matje van groene asperges en gerookte zalmreepjes (Mooi voorgerecht)

Wild, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 45 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 08 jan. 2007, 13:30 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 groene asperges
  • 250 g. gerookte zalm
  • 3 eetl. mayonaise
  • 1 beker creme fraiche (125 ml.)
  • 4 druppels citroensap
  • zout en peper
  • 4 kerstomaatjes

Materialen

  • Plasticfolie, keukenpapier, grote pan, kom

Bereiden

In grote pan water aan de kook brengen.

Intussen asperges op gelijke hoogte leggen en aan onderkant zo afsnijden dat ze allemaal 15 cm lang zijn.

Asperges met scherp mes in lengte halveren.

Aspergehelften aan kokend water toevoegen en ca. 3 minuten laten koken. Met schuimspaan uit pan nemen en onder koud stromend water voorzichtig afspoelen. Laten uitlekken op keukenpapier. Telkens 2 plakken zalm op elkaar leggen en iets aandrukken. Zalmplakken in de lengte in 20 repen van 1 cm. breed snijden.

Op vier bordjes elk 1 matje vlechten van asperges en reepjes zalm:

Leg telkens 3 repen zalm met tussenruimte van 2 cm. op bord. Leg aan bovenkant 1 asperge (met bolle kant naar boven)

2 andere reepjes zalm over asperge tussen de 3 andere zalmrepen leggen. De 3 onderste zalmrepen naar boven vouwen (over eerste asperge heen) en tweede asperge tegen eerste aanleggen.

Vervolgens de naar boven gevouwen zalmreepjes terugslaan en andere 2 zalmrepen naar boven vouwen (over asperges heen). derde asperge tegen tweed aanleggen. Zo doorgaan tot er 5 halve asperges op het bord liggen. Zalmreepjes met mes gelijk snijden.

Bordjes afdekken met plastic folie en tot gebruik in de koelkast zetten.

In kom mayonaise en creme fraiche tot sausje roeren. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Sausje tot gebruik in koelkast bewaren.

Bereiden:

Sausje nogmaals doorroeren. Matjes serveren met saus, kerstomaatjes en toast.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.