Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Gevulde kalfskoteletten met Fontina of Bel Paesekaas, verz. door Sophia

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 20 nov. 2017, 08:47 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 dikke kalfskoteletten
  • 4 plakken, ongeveer 100 g Fontina of Bel Paesekaas
  • 2 eetl basilicum
  • 1 à 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • zout
  • zwarte peper
  • 3 eetl olijfolie

Bereiden

Snijd met een scherp mes de koteletten in om de vulling erin te kunnen doen. Stop in elke holte een plak kaas.

Meng de basilicum, met de knoflook en een beetje zout en peper. Wrijf dit mengsel over de kaas.

Bestrijk de koteletten aan beide kanten met olijfolie. Rooster ze 5 minuten per kant onder de grill. Misschien als ze klaar zijn, bovenop nog wat zout.

-

Zomers lekker op de barbecue.

--

Fontina is een beroemde (smelt)kaas uit het Aosta dal, Noordwest Italië. In de 13de eeuw bestond de kaas al, maar toen onder de naam: Vacherinus. De naam zegt het al, het is kaas van koemelk

Bronvermelding

Sophia

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.