Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Italiaanse paddestoelenbouillon met Parmezaanse room

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 40 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:34 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • paddestoelen
  • parmenzaanse kaas

Bereiden

15 g gedroogde paddestoelen

200 g verse paddestoelen

2 el gedroogde kruiden (Italiaans of Provençaals)

2 bouillonblokjes

1 dl slagroom

2 el geraspte Parmezaan

bieslook

2 chiabatti

Schenk een liter heet water in een pan en week daarin de gedroogde paddestoelen (gedroogde paddestoelen zijn onder andere verkrijgbaar bij delicatessenwinkels).

Vis ze er na een half uur uit en hak ze fijn. Borstel de verse paddestoelen schoon en snij ze in plakken. Breng het weekwater met de geweekte paddestoelen aan de kook. Voeg de kruiden en de bouillonblokjes toe. Kook de verse paddestoelen ongeveer 5 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met peper en zout. Sla de slagroom stijf, roer de geraspte kaas erdoor en een beetje peper. Verdeel de soep over kommen en schep er bovenop een toef room. Knip de bieslook erboven fijn. Meteen opdienen, want anders loopt de geklopte room weg. Lekker met warme chiabatti en een witte bourgogne

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.