Avatar

Eigen recept van... Rg Everts

Babi ketjap

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 240 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 20 mrt. 2005, 09:08 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr varkensvlees
  • 5 el ketjap manis
  • kleine prei
  • ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 el gemberpoeder/djahé
  • 1 tl djinten/komijn
  • zwarte peper
  • 2 el azijn
  • 6 el slaolie
  • 2 tl sambal oelek
  • zout of vetsin
  • 1-2 el witte basterdsuiker
  • 1 1/2 dl water

Materialen

  • braadpan of wok

Bereiden

Snij de prei in hele fijne reepjes en snipper de ui zeer fijn. Doe dit in een kom met de ketjap, knoflooken het gesnipperde sjalotje.

Maak in een klein kommetje een mengsel van de azijn, 2 eetlepels olie , djahé, ketoembar, djinten en peper. Meng dit bij elkaar en zet koud weg voor 4 tot 10 uur.

Laat dan het vlees uitlekken en bak het op hoog vuur in de olie.

Voeg de marinade toe en maak op smaak met de sambal de suiker en het zout.

Laat nog 20 minuten sudderen.

De snelle versie is even zo lekker. Daarbij slaan we de marinadetijd over..!!

Lekker met witte rijst, atjar en seroendeng.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.