Avatar

Eigen recept van... Mevr. G.H.K.H. Kookboek

Gevulde paprika's en tomaten

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Anders

Laatst aangepast: 18 mrt. 2005, 15:19 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 paprika's
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 600 gram gehakt
  • 1 tl zout
  • 1,5 el mosterd
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 el gehakte tijm
  • 4 el paneermeel
  • 3 eieren
  • 4 el gehakte peterselie
  • 2 dl bouillon van tablet of pot
  • 2 el olijfolie
  • 600 gram rijst
  • 2 teentjes knoflook

Materialen

  • ovenschaal

Bereiden

* verwarm de oven voor op 180 graden.

* snijd van de gewassen paprika's en tomaten het kapje eraf en hol ze uit. Het vruchtvlees van de tomaten wordt nog gebruikt.

* pel en snipper de ui en de knoflook.

* Doe het gehakt met de ui, knoflook, zout, mosterd cayennepeper, tijm, paneermeel, ereneren en peterselie een een kom en meng dit alles.

* vul de paprika's en de tomaten met het gehaktmengsel.

* giet de olijfolie en de bouillon in de ovenschaal. Zet de paprika's en de tomaten erin en doe vruchtvlees van de tomaten erbij.

* volgens het recept moet dit nu afgedekt 30 minuten in de oven. Omdat het erg lang duurt voordat het gehakt op deze manier gaar wordt, heb ik in eerste instantie de ovenschaal niet afgedekt. Het duurde nu een uur voordat het gehakt gaar was.

* BAK HET GEHAKT DUS EERST IN DE PAN, dan gaat het een stuk sneller.

* ondertussen de rijst koken.

* dit alles serveren met een salade naar keuze.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.