Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Italiaanse soep, een specialiteit uit het Aostadal, Zuppa Valpellinentze, van Sophia

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 50 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 02 mrt. 2019, 16:53 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 savooiekool
  • 75 g pancetta of anders ontbijtspek
  • 2 eetl olijfolie
  • 12 plakken boerenbrood
  • 150 g gesneden ham
  • snuifje kaneel
  • snuifje nootmuskaat
  • 250 g Fontina (smeltkaas)
  • 15 g boter
  • ruim 1 l sterke rundvleesbouillon of wat meer
  • snuifje peper

Bereiden

Maak de savooiekool schoon door het verwijderen van de buitenbladeren en het binnenste. Bak de kool en het kleingesneden spek in een koekenpan met olie, zorg ervoor de bladeren niet te breken.

-

Rooster het brood en leg dat in een grote soeppan. Besprenkel dat met wat bouillon. Leg een laag koolbladeren over het brood, bedek die met plakken ham. Voeg een snuifje peper , kaneel en nootmuskaat toe. Voeg daarna dunne plakken Fontina toe. Maak zo lagen tot alle ingrediƫnten op zijn. Zorg ervoor dat de hoogste laag in stukken gesneden Fontina is. Hier en daar een klont boter en giet de bouillon erbij.

-

Breng het aan de kook en laat dit 30 minuten zachtjes pruttelen. Er zijn een aantal variaties op deze soep afhankelijk van het Valle D'Aostadorp, waar dit recept vandaan komt.

-

Fontina is een beroemde halfharde boerenkaas uit het Aosta dal, Noordwest Italiƫ. In de 13de eeuw bestond de kaas al, maar toen onder de naam: Vacherinus. De naam zegt het al, het is kaas van koemelk. Verkrijgbaar bij Albert Heijn.

-

zie ook (in mijn verzamelde Albert Heijnrecepten):

Fontinafondue met truffelolie en basilicum

Hoofdgerecht, Vegetarisch, 4 personen, Italiaans

Bron: AllerHande augustus 2003

Bronvermelding

lees boven

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.