Avatar

Eigen recept van... Gerien Veldstra

Pilav met gehakt en perzik

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Wachttijd 20 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 16 mrt. 2005, 13:41 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr witte rijst
  • 300 gr rundergehakt
  • 500 gr perziken op lichte siroop
  • 50 cl ketjap
  • 500 gr spercieboontjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el sambal oelek

Materialen

  • een wok en een pan om rijst in te koken

Bereiden

De (surinaamse) rijst in 20 minuten gaar koken

Gehakt rul bakken, aan het begin de knoflook erboven uitpersen, sambal toevoegen. Als het gehakt rul en gaar is, spercieboontjes meewarmen. Alles omscheppen.

Perziken in stukjes snijden en erdoor roeren, flinke scheut perziksap toevoegen + de ketjap. Even proeven, het hete van de sambal moet iets geblust worden door het zoete perziksap. Alles goed doorwarmen. Rijst apart serveren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.