Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Conchiglie ai Funghi

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:35 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • champignons
  • schelpjesmacaroni

Bereiden

200 gram schelpjesmacaroni.

zout.

400 gram champignons e.v.t. gemengd met andere paddestoelen,

schoongemaakt, in stukjes gesneden.

1 eetl. olijfolie

25 gram boter

1 sjalot/kleine ui, gesnipperd.

1 teenje knoflook, ragfijn gehakt.

2 tomaten, ontveld, vruchtvlees in stukjes gesneden.

1,25 decl. slagroom.

peper uit de molen.

1 eetl. fijngehakte peterselie.

2 eetl. fijngeraspte parmezaanse kaas.

Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in

ruim water waaraan wat zout is toegevoegd.

Verhit olie en boter en wacht tot het schuim van de boter

begint weg te trekken.

Fruit sjalot er 2 minuten in.

Voeg de knoflook toe en schep alles enkele malen om.

Doe er daarna de paddestoeelen bij en laat alles onder

voortdurend omscheppen 3 min. bakken.

Schep daarna de tomaten erdoor en schenk de room erbij.

Laat alles, onder voortdurend roeren, nog zolang zachtjes

koken circa 3 min. tot een licht gebonden saus is verkregen.

Breng de saus op smaak met wat zout en peper.

Roer daarna de peterselie er door.

Doe de uitgelekte gekookte macaroni terug in de pan

waarin ze werd gekookt.

Doe de inhoud van de pan met paddestoelen erbij en

schep alles enkele malen om.

Doe alles over in een ovenvaste schaal.

Strooi de kaas erover en plaats de schaal enkele

minuten onder een zeer hete grill.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.