Avatar

Eigen recept van... Els Ramaker

Appelflappen

Gebak, Hapje, 20 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 24 dec. 2006, 22:45 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 20 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 5-6 appels
  • 1 citroen
  • 5 eetl. kaneellikeur
  • 50 gr. witte basterdsuiker
  • 2 theel. kaneelpoeder
  • rituurolie

Materialen

  • appelboor friteuse keuken papier

Bereiden

van tevoren: schil de appels en marineer ze. Meng de basterdsuiker met de kaneelpoeder.

Laat de bladerdeeg ontdooien

Schil alle appels en boor de klokhuizen eruit

Was de citroen, rasp de schil en pers deze uit

Snij de appels in dikke ronde plakken en doe ze met het citroensap, de citroenrasp en 5 eetlepels kaneellikeur in een kom

Laat de plakken appel ca. 30 minuten marineren

Verhit frituurolie op 180°C

Laat de appelplakken uitlekken. Leg op ieder plakje bladerdeeg een plak appel en maak hiervan vierkante pakketjes door de 4 punten naar elkaar toe te vouwen en druk ze vast.

Frituur de appelflappen in delen en aan beide kanten in ca. 4-5 minuten gaar en goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken

Meng 50 gram witte basterdsuiker met 2 theelepels kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee

V

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.