Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Tagliatelle alla Fiorentina

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:35 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • riblappen
  • artisjokharten

Bereiden

1 takje rozemarijn

4 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

750 gram runder riblappen

zout, peper

1 deciliter rode wijn

1 blik tomatenstukjes (400 gram)

1 blik artisjokharten (400 gram)

50 gram geraspte parmezaanse kaas

500 gram tagliatelle naturel.

Hak de rozemarijnaalden fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan. Pel de knoflook en pers ze uit boven de olie. Voeg de rozemarijn toe en fruit het geheel circa 3 minuten op een laag vuur. Snijd de riblappen in dobbelsteentjes en bestrooi ze met zout en peper. Bak het vlees in de knoflookolie in circa 5 minuten bruin. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook en laat de wijn circa 3 minuten iets inkoken. Roer de tomatenblokjes door het vleesmengsel en breng het geheel aan de kook. Temper het vuur en laat het vleesmengsel afgedekt circa 2 uur sudderen.

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Voeg vlak voor het serveren de in vieren gesneden artisjokharten toe aan het vlees.

Serveer het vleesmengsel met de tagliatelle en bestrooi het met de parmezaanse kaas.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.