Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Kabeljauwmoten met groenten en een kaaskorstje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 25 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Anders

Laatst aangepast: 21 dec. 2006, 22:53 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 vleestomaten
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 groene of rode paprika
  • 50g boter + boter voor invetten
  • 1dl witte wijn
  • 4 eetl. gesnipperde peterselie
  • 1 theel. oregano
  • zout en peper
  • 4 moten kabeljouw
  • 2 beschuiten
  • 50gr. geraspte belegen Goudse kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200C.

Kruis de velletjes van de tomaten in, dompel ze enkele seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadbol en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Verhit 25 gr. boter in een koekepan en fruit de ui, de knoflook en paprika ca. 5 minuten; roer de wijn erdoor en laat die aan de kook komen. Neem dan de pan van het vuur en roer de stukjes tomaat, 2 eetlepels peterselie, de oregano en zout en peper naar smaak door de groenten.

Bestrooi de moten vis met zout en peper. Vet een lage ovenschaal in met boter en leg de vis erin. Verdeel het groentenmengsel erover.

Verkruimel de beschuiten boven een kommetje en meng de kaas en de rest van de peterselie erdoor. Strooi het kaasmengsel over de groenten.

Zet de schaal in het midden van de oven en laat de vis in ca. 30 minuten gaar worden. Lekker met gebakken aardappelen en een salade.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.