Avatar

Eigen recept van... Jan van der Hoeden

Elzasser Appeltaart

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Frans

Laatst aangepast: 13 dec. 2006, 18:30 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram korstdeeg
  • 6 appels (kookappels of Cox)
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 eetl. honing

Materialen

  • Taartvorm met doorsnede van 30 cm.

Bereiden

Zet de oven aan op 200 graden Celsius.

Rol het korstdeeg uit en pas het in een taartvorm van 30 cm doorsnede en zorg dat de bovenkant van het deeg niet over de blikrand uitsteekt.Druk het deeg goed aan in de hoek en prik gaatjes in de bodem met een vork.

Apples ontdoen van klokhuis,in 4 parten delen en vervolgens in plakjes over de lengte.

Leg de plakjes appel in concentrische cirkels op de bodem en zorg dat ze flink stevig tegen elkaar staan aangedrukt.

Doe de taart nu in de oven en bak tot een goudbruine kleur ontstaat (± 20-25 minuten).

Ondertussen zijn de eieren,honing en room goed met elkaar vermengd.

Giet dit roommengsel nu gelijkmatig over de appeltaart en zet hem weer terug in de oven op 175 graden celsius gedurende 20-30 minuten,tot de appels gekaramelliseerd zijn.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.