Avatar

Eigen recept van... Dorothy Spijker

Daim- taart

Anders, Nagerecht, 6 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 11 dec. 2006, 16:46 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • hazelnoten

Bereiden

Voor het Deeg

200 gr hazelnoten, fijngemalen (zeer)

3 eieren

150 gr suiker

botercréme:

50 gr. boter

2 eetlepels melk

225 gr. poedersuiker

1 -2 druppels vanille-extract

Glazuur:

50 gr pure chocolade

25 gr. boter

3 theelepels poedersuiker

halve zak Daim, verkruimeld, kapot slaan met deegroller

Verwarm de oven vooraf op 200 graden en bekleed een springvorm met bakpapier. Doe in een kom de hazelnoten, suiker en eieren, mix alles tot een beslagdeeg wordt. Doe dan het beslag in de springvorm em bak het 25 minuten in de oven. Haal het daarna eruit, plaats het op een rooster en laat het geheel afkoelen.

Maak ondertussen de botercréme. Laat de boter zacht worden

Zeef de poedersuiker

Voeg de melk bij de boter en roer de poedersuiker erdoor tot er een gladde massa ontstaat

Voeg naar keuze smaak of kleur toe

Nu de glazuur:

meng de chocolade en de boter in een vuurvaste kom. Au bain marie roeren tot het mengsel is gesmolten en glad is. Voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiker er aan toe en roer het glazuur glad.

Als de cake afgekoeld is, de botercreme erop smeren, daarna bestrooien met de verkruimelde Daim, als laatste doe je de gesmolten chocolade erover heen en dan is hij klaar. Even op een mooi bord en daarna half uurtje laten opstijven in de koelkast!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.