Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Varkenslever met fruit

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 06 mrt. 2005, 17:46 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetl. bloem
  • 4 st. schijven ananas (blik)
  • 4 plak varkenslever a 100g.
  • zout en peper
  • 50 g. margarine
  • 2 st. bananen
  • 4 st. rode geconfijt Franse vruchtjes
  • 4 st. toefjes peterselie

Materialen

  • Diep bord, zeef, koekepan, schaal.

Bereiden

Verwarm de bakboter, maar maak ze niet te heet. Laat lever zachtjes smoren. Anders krimt het tot een klein, taai stukje vlees wat niet meer goed te krijgen is.

In diep bord bloem strooien. In zeef ananas laten uitlekken.

Lever inwrijven met zout en peper. Lever door bloem wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. In koekepan boter verwarmen. Lever aan elke kant ca. 4 minuten zachtjes bakken. Intussen schaal verwarmen.

Bananen pellen en halveren. De lever op de warme schaal scheppen. In bakvet ananas en bananen 2 minuten bakken. Op schaal bij de lever scheppen.

Garneren met vruchtjes en peterselie.

Lekker met gesmoorde prei.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.