Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Kalfslever met kersen (en het geheim om lever te bakken.)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 08 mrt. 2011, 15:14 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 st. bolletjes gember
  • 1/4 l. kersen zonder pit (blik)
  • 2 eetl. geschaafde amandelen.
  • 3 eetl. bloem
  • 4 plak kalfslever a 100 g.
  • zout en peper
  • 1 1/2 theel. gemberpoeder

Materialen

  • Maatbeker, koekepan, diep bord, schaal,

Bereiden

Het GEHEIM van lever bakken zit in het verwarmen, maar niet verhitten, van de boter. En ook in het zachtjes bakken. Bijna smoren !!

Op een te hoog vuur krimpt de lever onmiddellijk tot een klein taai stukje, dat niet meer lekker te krijgen is.

Bereiding:

Gember in stukjes snijden. In zeef boven maatbeker kersen laten uitlekken, 1/2 dl. sap opvangen.

In droge koekepan amandelen lichtbruin roosteren. In diep bord de bloem strooien.

Bereiding:

Lever bestrooien met zout, peper en gemberpoeder. Door bloem wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. Schaal voorverwarmen. In koekepan boter verwarmen. Lever aan elke kant ca. 3 minuten zachtjes bakken. Op warme schaal leggen. In

In bakvet gember, kersen en sap ca. 3 minuten verwarmen.

Over lever verdelen. bestrooien met amandelen.

Bloemkool is er lekker bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.