Avatar

Eigen recept van... Ingrid van Herk

Snelle tractatie

Gebak, Hapje, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 22 nov. 2004, 12:07 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 plakje p.p. bladerdeeg uit de diepvries
  • 1 kwart p.p. appel
  • rozijnen, gesneden vijgen, gesneden abrikozen...
  • 1 losgeslagen ei

Materialen

  • oven vormpjes voor appelbollen bakpapier

Bereiden

Zet de over aan op 200 graden.

Leg de bladerdeegplakjes op het aanrecht om te ontdooien.

Schil intussen de appel en snijd die grof in stukjes.

Vermeng de appel met wat rozijntjes, vijgen, dadels, abrikozen, pijnboompitten of wat je maar in huis hebt.

Als de plakjes ontdooid zijn, vouw ze in de met bakpapier beklede vormpjes. Vul de bakjes met het fruitmengsel. Giet het ei erover en vouw de puntjes deeg losjes over het mengsel. Strooi er eventueel wat sesamzaadjes over.

Zet de bakjes midden in de hete oven. Kijk voor de zekerheid na 15 minuten of ze klaar zijn. Het deeg is dan knapperig en goudgeel.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.