Mexicaanse Milanesa met tomaten-maissalsa

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans

Laatst aangepast: 14 dec. 2004, 16:57 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 varkensschnitsels ongepaneerd (150gr)
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 1 snufje zout
  • 2 tomaten in blokjes
  • 30 gr boter
  • 2 eetlp peterselie fijngehakt
  • limoensap
  • 4,5 eetlp olijfolie
  • 2 theelp mexicaanse kruiden
  • 1 snufje peper
  • 1 ui fijngehakt
  • 10 gr maiskorrels
  • 150 gr tacochips (verkruimeld)
  • 30 gr bloem

Materialen

  • 3 diepe borden, Koekepan, schaaltje voor salsa

Bereiden

1. Roer voor de salsa in een kom de tomatenblokjes, maiskorrels,ui ,peterselie, 11/2 eetlepel olijfolie en limoensap door elkaar. Breng de salsa op smaak met zout en peper.

Laat de salsa ca. 30 minuten afgedekt staan.

2. Bestrooi ondertussen het vlees aan beide zijden met mexicaanse kruiden.

3. neem drie diepe borden: 1 met bloem, 1 met losgeklopte eieren en de laatste met de tacochipskruimels. Druk de kruimels goed aan.

4. Verhit de boter en 3 eetlepels olijfolie in een koekepan en bak hierin de schnitzels in ca. 6 minuten aan beide kanten goudbruin.

Er lekker met rijst en bruine bonen. (frijoles refritos (gebakken bonen)

eet smakkelijk!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.