Avatar

Eigen recept van... Miriam Meijer

Broodje falafel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 16 nov. 2006, 13:07 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks ui
  • 2-4 tenen knoflook
  • 2 blikken kikkererwten ( totaal ca. 400 gram)
  • 1 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl djinten (komijn)
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el bloem
  • 1 stuks ei
  • 1 stuks vleestomaat
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 8 stuks shoarmabroodjes
  • 1/2 potje chilisaus
  • 1/4 stuks komkommer

Materialen

  • pan om in te frituren

Bereiden

Snipper de uie en de knoflook. Giet de kikkererwten af. Pureer de helft van de kikkererwten met ui, knoflook, zout, peper, komijn, koriander en cayennepeper. Meng hier de bloem, het bakpoeder en het ei door. Hak de rest van de erwten grof en roer erdoor. Laat het mengsel afgedekt in de koelkast ca. 1 uur rusten.

Vorm van het mengsel ca. 24 kleine balletjes.

Tomaat wassen, in 4-en delen en zaadlijst verwijderen. Tomaat en komkommer in blokjes snijden. IJsbergsla iwasssen en in reepjes snijden. Bekleed een vergiet met keueknpapier, verwarm de shoarmabroodjes in de oven. Bak de falafelballetjes in de frituurpan met ca. 8 tegelijk in 1 1/2 minuut gaar en bruin. Laat ze uitlekken op het keukenpapier. Vul de broodjes met groenten , saus en falafel.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.