Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Lasagne van tomaten

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 60 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 20 jan. 2011, 15:11 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • paprika
  • mozzarella
  • lasagne

Bereiden

8 tomaten

2 courgetten

2 aubergines

2 paprika's (rood)

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

6 cl olijfolie (extra vierge)

6 takjes oregano

4 eetlepels basilicum (fijngehakt)

peper

zout

5 g suiker

500 g mozzarellakaas

10 vellen lasagne

50 g Parmezaanse kaas

De tomaten wassen en in stukjes snijden. De sjalotten en de knoflook fijnhakken en aanstoven in olijfolie. De stukjes tomaat, de oregano en de helft van het basilicum toevoegen. Gedurende 20 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de saus mixen, laten inkoken en op smaak brengen met peper, zout en suiker.

De groenten schoonmaken, in stukjes snijden en gaarstoven in olijfolie.

De oven voorverwarmen op 175 graden.

De voorgekookte lasagne eventjes in kokend water leggen en laten uitdruipen. De mozzarella in dunne schijfjes snijden.

Een vuurvaste schotel insmeren met boter en de ingrediƫnten er in laagjes in schikken: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnevellen, groenten, een basilicumblaadje, mozzarellaschijfjes en opnieuw een laagje tomatensaus. Eindigen met tomatensaus, bestrooien met Parmezaanse kaas en in de oven laten bakken.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.