Imam Bayildi (de imam die flauwviel)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 09 nov. 2006, 21:35 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks Aubergine
  • 2 stuks Rode ui, groot
  • 1 stuk Groene paprika
  • 2 tenen Knoflook, geperst
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 40 gram Suiker
  • Koriander, gedroogd
  • Koriander, vers
  • Peper&zout
  • Olijfolie

Materialen

  • Braadpan, ovenschaal

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Halveer de aubergines in de lengte en verwijder het zaad. Kerf de aubergines een aantal keer in het vruchtvlees in en bestrooi met zout. Laat het zout ongeveer 20 minuten intrekken om de bittere smaak te verwijderen. Spoel ze daarna af met water en dep droog.

Snijd de ui in dunne plakken, evenals de groene paprika. Fruit de ui, knoflook en paprika in de olijfolie. Fruit totdat de groenten zachter zijn geworden (+/- 10 minuten). Schep de tomaten, suiker, gedroogde koriander en zout en peper door het mengsel en kook nog 5 minuten door totdat het ingekookt is. Schep er de verse koriander door.

Bak de aubergines met de ingekerfde kant ongeveer 5 minuten in de olijfolie en leg dan in een ondiepe ovenschaal. Schep het tomatenmengsel over de aubergines, dek af en zet 30 minuten in de oven.

Garneer met verse koriander of peterselie.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.