Avatar

Eigen recept van... Natasja Bomer

Chinese kippentomatensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 20 personen, Voorbereidingstijd 120 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 27 jul. 2010, 22:00 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 soepkip
  • 1 bosje selderij
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 zakje tomatensoepmix
  • 1 theel. foelie
  • 180gr. tomatenpuree
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theel. tijm
  • 1 prei
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. katoembar
  • 1 theel. vetsin
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. ketjap
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 handje vermicelli
  • 2 theel. sambal
  • 1 eetl bloem
  • 1 theel. rozemarijn

Materialen

  • Grote soeppan, Een theeei

Bereiden

De kip op zetten met de gehalveerde ui, in stukken gesneden winterwortel, selderij en de theeei gevuld met de volgende kruiden( laurier, foeli, tijm, marjolijn).

Deze aan de kook brengen en daarna 2 uur laten trekken tot de kip gaar is.

Ondertussen een papje maken van de tomatenpuree, bruine basterdsuiker, sambal, laos, katoembar, vetsin, ketjap, geperste knoflook, de bloem en zakje tomatensoepmix toevoegen.

Als de kip gaar is deze eruit halen en de rest van de groenten eruit halen deze kunnen weg.

De bouillon mengen met het papje en weer aan de kook brengen. De kip van het bot halen en deze fijn plukken.

Deze toevoegen aan de bouillon samen met een handje vermicelli.

Vlak voor het op dienen de in ringetjes gesneden prei toevoegen zodat deze nog knapperig is

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.