Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Afternoon Tea, Crumpets', verz. door Lokien

Gebak, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 13 apr. 2019, 20:10 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 tl gedroogde gist en ......

Bereiden

20 stuks:

2 tl gedroogde gist

1 tl witte basterdsuiker

2,5 dl lauw water

300 g bloem

½ tl dubbelkoolzure soda (te verkrijgen bij de bakker)

1 tl zout

2 dl lauwe melk

-

Roer de gist met de suiker door het water.

Roer de bloem erdoor, laat het mengsel ± 30 minuten afgedekt staan tot zich schuim vormt.

-

Voeg geleidelijk de suiker, de soda, het zout en de melk toe tot een glad, vloeibaar beslag. Voeg zo nodig meer melk toe. Vet de koekenpan in en plaats hierin de (ingevette) crumpetvormen. Vul elke ring met ongeveer 2 eetlepels van het beslag.

-

Bak de crumpets op een zacht vuur tot ze stollen en zich gaatjes vormen, verwijder de vormen en keer de crumpets om en bak ze lichtbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

-

Rooster de crumpets in een broodrooster. Laat de crumpets op een rooster afkoelen. Serveer de crumpets met roomboter.

Bronvermelding

Digischool

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.