Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Bloemkoolcurry met amandelen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 50 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 20 jan. 2011, 15:10 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • bloemkool

Bereiden

3 el plantaardige olie

25 g geschaafde amandelen

2 uien, in plakjes

10 kardemompeulen

1 tl gemalen kurkuma

2 teentjes knoflook, in plakjes

2 el milde currypasta (2,5 cm verse gemberwortel, geraspt)

4 wortels, in dunne plakjes

1 bloemkool, in roosjes

450 ml groentebouillon

2 courgettes, in plakjes

125 g diepvrieserwten

200 ml kokosmelk

50 g amandelen, gemalen

3 el room

zout, peper

Verhit de olie in een grote steelpan met dikke bodem. Voeg de amandelen toe en bak ze 1-2 minuten tot ze lichtgeroosterd zijn. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en bewaar ze. Doe de uien, kardemompeulen, kurkuma, knoflook, currypasta en eventueel de gemberwortel in de pan. Bak alles 5 minuten zachtjes. Voeg de wortel en bloemkool toe en bak de groenten nog een 5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Giet de bouillon in de pan en breng deze aan de kook. Zet het vuur zachter en laat het geheel met het deksel op de pan 20 minuten sudderen of tot de groenten zacht zijn. Voeg de courgettes, erwten, kokosmelk en amandelen toe. Bak het geheel zonder deksel op de pan nog 3 minuten. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en paper. Strooi de geroosterde amandelen over de curry en serveer.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.