Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Zuurvlees op zijn Limburgs van Mevrouw Gerritsen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:49 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • sukadelappen

Bereiden

voor de marinade:

0.5 liter azijn

0,5 liter water

1 kilo sukadelappen

500 gram uien

boter

1 lepel suiker

1 lepel appelstroop

ontbijtkoek

bloem

laurier

kruidnagel

peper

zout

Leg het vlees 24 uur in een halve liter azijn met een halve liter water. Daarna het vlees afdrogen en bruin braden in de boter. De uien klein snijden en apart fruiten en, met de suiker en de stroop, aan het vlees toevoegen. Het vlees laten sudderen met een paar plakken ontbijtkoek, laurier, kruidnagel, peper en zout en een beetje van de marinade, naar smaak. Als het vlees zo gaar is, dat het uit elkaar valt, kun je het binden met maizena of 'Dikke Willem' (bloem gemengd met boter). Op smaak maken met peper en zout en evt. nog appelstroop of marinade.

Lekker met frieten en mayonaise!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.