Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Aardappelschotel met sperziebonen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 55 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 20 jan. 2011, 15:10 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Materialen

  • ovenschaal

Bereiden

3 el olijfolie

6 kippendijbenen of drumsticks, ontveld

2 uien, gesneden

3 wordtels, in dunne plakjes

1 el bloem

300 ml groentebouillon

300 ml cider

2 laurierblaadjes

2 el grove mosterd

625 g krielaardappels, geschrapt gemengde kruiden (peterselie, kervel, dille), gehakt

1 blik kidneybonen (ca. 300 g), gewasssen en uitgelekt

4 el crème fraîche

175 g sperziebonen, gehalveerd

zout, peper

Verhit 1 el olie in een braadpan. Doe de stukken kip erin en braad ze tot ze aan alle kanten bruin zijn. Keer ze regelmatig om.

Verhit de rest van de olie in een vuurvaste ovenschaal. Voeg de uien en wordtels toe en bak ze 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Roer de bloem erdoor en meng beetje bij beetje de bouillon en cider erdoor. Doe de laurierblaadjes, mosterd, aardappels en kruiden erbij. Breng het geheel aan de kook.

Doe voor de vegetarische portie 1/4 van het mengsel in een kleine ovenschaal en roer de bonen erdoor.

Doe de kip in de vuurvaste schaal. Bedek beiede schalen met een deksel of aluminiumfolie.

Bak ze 35 minuten in een voorverwarmde over op 170'C.

Roer 3 el crème fraîche en 3/4 van de sperziebonen door de kipschotel, en roer de rest door de bonenschotel. Breng op smaak met peper en zout en zet beiede schalen nog eens 10 minuten in de oven

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.