Avatar

Eigen recept van... Franz Crombag

Chilli chicken salad met honey roasted pecans en blue cheese-dressing

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 26 nov. 2010, 08:36 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr scharrelkipfilet
  • 1 el olijfolie

Bereiden

Voor de chilli-rub:

- 2 el gedroogde rozemarijnnaaldjes

- 2 tl gedroogde tijm

- 2 el mild paprikapoeder

- 1 el cayennepeper

- 1 el bruine basterdsuiker

- 1 el grof zeezout

- 1 krop romaine sla, schoongemaakt

- 2 avocado's, in plakjes

- 100 g honey roasted pecans

- 1 bakje tuinkers

Voor de dressing:

- ½ puntje Danish blue

- 1 el olijfolie

- 1 el appelazijn

- peper, zout

- 50 ml yoghurt

- evt witbrood, voor croutons

- extra: grillpan

Bereidingswijze:

Roer de olijfolie door de repen kipfilet.

Wrijf de ingrediënten voor de rub fijn in een vijzel en meng met de kipfilet. Laat 30 min marineren in de koelkast.

Meng sla, avocado, pecannoten en tuinkers.

Meng de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer of in de keukenmachine tot een romige dressing en meng voorzichtig door de salade.

Snij een paar sneetjes witbrood zonder korst in driehoeken.

Bestrijk met olie en zet een minuut of acht in een hete oven (250°C).

Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de repen kip ca 2 min aan elke kant. Schep op de salade, garneer met croutons en serveer.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.