Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Mediterrane groentesoep

Pasta, Hoofdgerecht, 6 personen, Bereidingstijd 120 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 20 jan. 2011, 15:09 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • groente

Bereiden

4 eetlepels olijfolie

200 gr snijbonen, in reepjes

2 kleine courgettes, ongeschild in mooie reepjes

250 gr winterwortel, in reepjes

2 kleine preien, in ringen

1 bouquet garni 2 takjes tijm, 3 takjes peterselie en 1 blaadje laurier)

2 blikken (Italiaanse) witte bonen (à 400 ml), uitgelekt

250 gr kleine pasta (b.v. schelpjes of kleine macaroni)

5 teentjes knoflook

4-5 eetlepels pesto

400 gr vleestomaten, ontveld, in partjes

100 gr vers geraspte parmezaanse kaas

Zout en peper

2 eetlepels olijfolie verhitten en snijbonen, courgettes, wortel en prei hierin ca. 10 minuten zachtjes bakken.

bereidingswijze 2 liter water en bouquet garni toevoegen, aan de kook brengen en soep op zacht vuur ca. 30 minuten laten koken. Witte bonen en pasta toevoegen en soep nog ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Knoflook, pesto, tomaten, 50 gr parmezaanse kaas en 2 eetlepels olijfolie pureren.

serveertips Voor serveren bouquet garni verwijderen en pestomengsel door hete soep brengen.

Soep serveren met rest van de kaas en broodcroûtons

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.