Avatar

Eigen recept van... Andrea Mulder

Risottokroketjes

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 13 jun. 2019, 03:21 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 100 gram paneermeel
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
  • 700 ml kokendhete groentebouillon
  • 300 gram risottorijst
  • 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eiwit (losgeklopt)

Materialen

  • Een ideale manier om restjes risotto op te maken. In de voorbereiding staat beschreven hoe je een simpele risotto kunt maken.

Bereiden

Voorbereiding

* Verwarm de boter en fruit de sjalotjes lichtbruin.

* Voeg de rijst toe en roer even door de boter.

* Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en na circa 20 minuten beetgaar is.

* Roer de Parmezaanse kaas erdoor

* Breng op smaak met zout en peper.

* Laat de risotto in een platte wijde schaal afkoelen (dit kan een dag van tevoren).

Bereidingswijze

* Zet een kommetje klaar met geklopt eiwit

* Vul een bord met het paneermeel

* Vorm met de hand kleine kroketjes van de risotto en rol deze eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.

* Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de koelkast.

* Verwarm de olijfolie en bak de kroketjes in circa 5 minuten om en om bruin.

* Serveer direct of houd ze eventueel even warm in de oven.

Bronvermelding

Boodschappen 12-2011

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.