Avatar

Eigen recept van... Ineke van Put-Noordzij

Zuurkoolschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 70 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 23 nov. 2004, 07:25 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen bloemig
  • 500 gram zuurkool
  • 250 ml melk
  • 20 gram boter
  • 1 th.lepel nootmuskaat
  • 1 th.lepel zout
  • 1 beetje peper
  • 1 rookworst
  • 300 gram zuurkoolspek
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 flinke klont boter

Materialen

  • ovenvaste schaal pannen houtenlepel vergiet aardappelstamper

Bereiden

Eerst het zuurkoolspek koken ongeveer 1 uur.

Van de aardappelen met boter nootmuskaat,zout ,peper en melk een aardappelpuree maken.

Zuurkool onder water en aan de kook brengen en ongeveer 20 minuten zachtjes laten koken.

Rookworst verwarmen.

Zuurkoolspek en rookworst in kleine blokjes snijden.

Zuurkool uitlaten lekken.

In een ovenschaal eerst een laagje zuurkool doen,dan de in blokjes gesneden zuurkoolspek er op ,dan een laag aardappelpuree,dan een laag zuurkool ,dan een laag rookworst en eindigen met aardappelpuree.

Hier strooi je paneermeel over en een paar klontjes boter.

De oven voorverwarmen op 175 graden en de schotel er in ongeveer 40 minuten en nog 5 minuten onder de grill voor een lekker bruin korstje.

Heel erg lekker en kan gerust een dag van te voren gemaakt worden voor als je da andere dag niet veel tijd hebt.

EET SMAKELIJK>

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.