Avatar

Eigen recept van... Simone van Kuijzen

Gegrilde vis met citroengras

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 15 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Thais

Laatst aangepast: 17 feb. 2005, 10:30 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kabeljauw
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gemberwortel, vers
  • 2 stuks peper
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • 8 stuks romaatjes
  • 1/2 stuks komkommer

Materialen

  • gril keukenmachine

Bereiden

Voorbereiding:

Schil het schijfje gember en hak het fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper fijn. Pers de teentjes knoflook uit. Snij de tomaat in stukjes. Meng de gember, pepers, knoflook, tomaat, zout en suiker in de keukenmachine tot een gladde pasta.

Bereiding:

Snij het citroengras in dunne plakjes. Snij de visfilets in 4 gelijke stukken en leg ze in een lage schaal. Bestrijk ze royaal met de kruidenpasta en strooi de stukjes citroengras erover. Bestrijk de visfilets met olie. Schuif de schaal circa 10 centimeter onder een hete grill en grilleer de vis in circa 10-12 minuten gaar.

Snij de komkommer in plakjes. Leg de gegrilleerde vis op 4 borden en garneer met plakjes komkommer.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.