Avatar

Eigen recept van... Gieneke Slurink

Sag Aloo Korma

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Indiaas

Laatst aangepast: 09 okt. 2017, 14:53 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 500 gr aardappels
  • 500 gr zoete aardappels
  • 150 gr basmatirijst (bruin)
  • olijfolie
  • 2 -3 el korma-currypasta
  • 1 bos lente-uitjes
  • 500 gr gemengde snijbiet en spinazie
  • 1 blik kikkererwtwn
  • 400 ml halfvolle melk
  • 40 gr feta
  • 4 ongebakken pappadums

Bereiden

Was alle aardappels met schil en snijd ze in stukjes va 3 cm en kook ze in 15 minuten gaar. Giet af en laat uitwasemen.

Kook de rijst volgens aanwijzing.

Zet een grote pan op matig vuur met 1 el olie en de currypasta. Doe de droge aardappels erbij en bak 10 minuten onder regelmatig omscheppen tot ze goudbruin zijn.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd in dunne ringetjes.

Snij de stelen van de snijbiet in dunne plakjes en de blaadjes in grove repen. Roer samen met de spinazie in porties door de aardappel zodat het slinkt.

Doe de kikkererwten met vocht en al, de melk en 100 ml water erbij.

Laat het mengsel terwijl je af en toe roert 15 minuten pruttelen tot de saus heerlijk dik is.

Breng op smaak met peper en zout en strooi de feta erover.

Warm vlak voor serveren de papadums 30 seconden in de magnetron op.

Schep rijst in de borden, de curry er overheen.

Serveer met de papadums en partjes citroen om er overheen uit te knijpen

Bronvermelding

Jamie Oliver

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.