Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

(AARDAPPEL) Aardappel heel gewoon en toch bijzonder

Anders, Bijgerecht, 1 personen, Hollands

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:38 | 222 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappels

Bereiden

Twee grote nieuwe aardappelen per persoon en die boen je goed schoon. Insnijden maar niet helemaal tot op de bodem. Aardappelen in een ovenschaal zetten en over iedere aardappel een halve eetlepel olie gieten. Bestrijk ze ook nog met wat gesmolten boter en steek hier en daar een laurierblad ertussen. Doe een heleboel teentjes knoflook in de schaal en pel deze vooral niet. De schaal gaat op 200 graden in de oven en na 40 minuten bestrijk je ze nog een keer met wat boter en strooit er verse rozemarijn over. Nu nog 10 tot 15 minuutjes terug. Aan tafel strijk je de inmiddels botergare knoflooktenen uit over een hapje aardappel en bestrooi je ze met grof zeezout. Zo krijg je een ongewone gewone aardappel.

Eventueel de laatste 15 minuten de aardappels versieren door er wat kaas over te strooien.

Bronvermelding

cornette 5/2005

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.