Avatar

Eigen recept van... Monica I

Franse uiensoep, gegratineerd met brood en kaas

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Frans

Laatst aangepast: 04 nov. 2006, 10:33 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram uien, in dunne ringen
  • 75 gram boter
  • 1 liter vleesbouillon van bouillonblokjes
  • 1 blaadje laurier
  • 1 klein stokbrood in dikke sneetjes
  • 125 gram geraspte kaas, bij voorkeur Gruyere
  • zout, peper

Bereiden

Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en laat hierin de uien met wat zout en peper op zacht vuur ca. 30 minuten afgedekt smoren tot de uien zacht zijn. Schep ze af en toe om. Bak dan de uien goudgeel op halfhoog vuur onder regelmatig roeren (laat ze niet verbranden). Schenk de bouillon erbij en breng de soep samen met het laurierblaadje aan de kook. Laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Rooster de sneetjes brood, leg het brood in de sopekommen, strooi de kas erover en schenk de soep erop. laat de kaas gratineren onder de hete grill of in een hete oven van 240 °C.

Serveer de soep heet.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.