Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Greta's Rodgrod, Scandinavisch

Anders, Nagerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 20 nov. 2017, 08:53 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 flesje bessensap (3.5 dl)
  • 3,5 dl gepureerde rode vruchten:
  • frambozen, rode bessen, aardbeien,
  • kersen zonder pit of:
  • 80 g fijne griesmeel en 3.5 dl water
  • citroenschil
  • 1 tl kaneel
  • 120 g suiker
  • facul.: 50 g gesnipperde geroosterde amandelen
  • allesbinder
  • slagroom

Bereiden

In Scandinaviƫ wordt voor dit gerecht verse gepureerde vruchten gebruikt, je kunt ook blikfruit of diepvriesfruit nemen.

Als je dat doet, als laatste de frambozen toevoegen, het moet nog net koken, niet meer roeren, (anders vind je niets van de frambozen terug).

Het is ook goed mogelijk om bessensap te gebruiken. Die neem ik nu als basis.

-

Breng het bessensap met de vruchten en de citroenschil aan de kook.

Voeg suiker en kaneel naar smaak toe. Als je geen gepureerde rode vruchten gebruikt, is griesmeel een alternatief. Je voegt er dan 3,5 dl water bij.

-

Het griesmeel met de suiker vermengd al roerende in de vloeistof roeren, het water erbij voegen. Aan de kook brengen en 6 minuten laten koken. Citroenschil verwijderen. Bind dit mengsel met allesbinder.

Als je geen griesmeel maar vruchten gebruikt, is 1 minuut doorkoken genoeg.

-

Met griesmeel: in een met koud water omgespoelde puddingvorm storten ( let op dat de massa niet te dun is ). Hierbij serveer je vanillesaus met slagroom.

-

Met vruchten: in glazen schaaltjes gieten.

Serveer koud, minstens 2 uur in de koelkast zetten, met slagroom en eventueel amandelen erover strooien.

Bronvermelding

Greta

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.