Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Marokkaanse groentestoofpot

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 45 minuten, Anders

Laatst aangepast: 20 jan. 2011, 15:09 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • kikkererwten
  • winterwortel
  • pompoen of courgette
  • aubergine
  • uien
  • tomaten
  • knoflook
  • rozijnen
  • ciabatta

Bereiden

500 g pompoen of courgette

200 g winterwortel

1 rode paprika

1 aubergine

4 tomaten

2 uien

2 tenen knoflook

1 rode peper

3 eetlepels olijfolie

1 dl kruidenbouillon

100 g rozijnen

1 theelepel kaneel

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel zout

versgemalen zwarte peper

1 blik uitgelekte kikkererwten (400 g)

Deze geurige stoofpot eet je met Marokkaans brood of ciabatta. Maak 500 g pompoen of courgette, 200 g winterwortel, 1 rode paprika, 1 aubergine en 4 tomaten schoon en snijd ze in stukken. Pel 2 uien en snijd ze in partjes en snipper 2 tenen knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit 1 rode peper en hak de peper fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en rode peper heel zachtjes aan. Schep de overige groenten erdoor en voeg 1 dl kruidenbouillon, 100 g rozijnen, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel zout en veel versgemalen zwarte peper erdoor en stoof de groenten afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar. Schep er 1 blik uitgelekte kikkererwten (400 g) door en warm alles nog eens goed door. Serveer het brood erbij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.