Avatar

Eigen recept van... Marjoke Wessels

BBQ'd Vlees uit de Oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 180 minuten, Anders

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:37 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram (magere) runderlappen of sukadelappen
  • zout en peper
  • 1 a 2 el olie
  • 3 grote uien in plakken
  • 2 tn knoflook
  • 4 dl tomatensaus Tomato Frito of Sofritto
  • 3 el bruine basterdsuiker stevig aangedrukt met afmeten
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el worcestershiresauce
  • 1/2 tl gedroogde tijm

Materialen

  • braadpan met metalen handgrepen

Bereiden

Oven voorverwarmen op 160° C.Het vlees bestrooien met zout en peper.Verwarm de olie in de braadpan tot het goed warm is. Bak hierin de lapjes mooi bruin (in gedeeltes).Haal het vlees uit de pan en houd het warm.Bak daarna de uien en de knoflook tot de uien glazig zijn en voeg de tomatensaus, suiker, azijn, worcestershire saus en tijm toe. Breng het aan de kook, en roer de korstjes goed van de bodem af. voeg nu het vlees toe, en draai het om en om in de saus, zodat al het vlees bedekt is met de saus.Doe een deksel op de pan en hem plaats in de oven. Laat dit 2,5 à 3 uur bakken of tot het vlees mals is. Trek met een vork het vlees een beetje uit elkaar, zodat het veel saus opneemt.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.