Avatar

Eigen recept van... Annemieke Lieshout

Notenpudding

Anders, Nagerecht, 8 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 21 nov. 2004, 12:54 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 120 gedopte walnoten
  • 3 eierdooiers
  • 3 eiwitten
  • 250 gr broodkruim zonder korstjes
  • saus voor eroverheen
  • sinaasappelmarmalade
  • 3 1/2 dl melk of 1/2 melk, half room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 100 gr boter

Materialen

  • vuurvaste diepe schaal (b.v. voor souffle), keukenmachine of mixer, oven

Bereiden

Verkruimel het brood (ongeveer een half wit) in kleine stukjes en week deze in de melk (of melk en room, wat absoluut lekkerder is). Klop de eierdooiers met de basterdsuiker tot een dik, bleek, schuimige massa. Meng vervolgens het brood, de gehakte walnoten en de zachte boter door het eiermengsel. Goed roeren tot een homogene massa is ontstaan. Tot hier kun je de elektrische mixer gebruiken.

Klop de eiwitten in een aparte (vetvrije) kom stijf met de vanillesuiker. Spatel de eiwitten voorzichtig door het mengsel heen.

Vet de vuurvaste, diepe schaal in met boter en doe het mengsel in de vorm. Zet de vorm in een braadslee met een laagje water en bak de pudding in ongeveer 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven (200 gr).

De pudding kan zowel koud ls warm worden gegeten.

Dien op met een warme saus van sinaasappelmarmalade met (evt.) een scheutje Creme de Cassis erdoor

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.